Μια εθελοντική πολιτιστική και καλλιτεχνική δράση ολοκληρώθηκε για άλλη μια χρονιά

ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΚΡΟΚΕΩΝ 2017

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κροκεών και η Πρόεδρός του κυρία Αντωνία Καλογεράκου μας παραχώρησε και σας παρουσιάζουμε σε κείμενα και εικόνες την παρέλαση των αρμάτων και των πεζοπόρων τμημάτων του 56ου Καρναβαλιού Κροκεών - του Καρναβαλιού της Λακωνίας

Η Παρέλαση πάντα ξεκινά με την Φιλαρμονική των Κροκεών... απολαύστε τη!!!  

Φιλαρμονική Πολιτιστικού Συλλόγου Κροκέων: Την παρέλαση για μια ακόμα χρονιά ανοίγει η Φιλαρμονική μας. Τα παιδιά με τον δάσκαλό τους Μαρίνο Καριοφύλλη σας εύχονται καλή διασκέδαση!!!!

    1)      ΠΡΟΤΟΜΗ  : ΕΠΕΤΕΙΑΚΌ – Η ΜΑΣΚΑ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΚΑΡΝΑΒΑΛΟΥ ΚΡΟΚΕΩΝ

Καρναβάλι Κροκεών  :  Το Καρναβάλι της Λακωνίας  στα δρώμενα του νομού από το 1961 και φέτος κοντά σας. Για 56 χρόνια τέτοια μέρα πιστό στο ραντεβού με την παράδοση, το δικό μας Καρναβάλι σας καλωσορίζει.
Καλώς ήλθατε στις Κροκεές !!!! Σας ευχόμαστε Καλή διασκέδαση!!!! 

Πεζοπόρο 1 :     Φέτος έχουμε μαζί μας μια θεατρική ομάδα δρόμου που έχει κατά  καιρούς επισκεφθεί όλα τα Καρναβάλια  ανά την Ελλάδα. Έρχονται από την Αθήνα. Καλωσορίζουμε το BOBOS CLUB με πανύψηλους ξυλοπόδαρους, διασκεδαστικές μασκότ και απίθανες φιγούρες.
Μετά το τέλος της παρέλασης θα ακολουθήσει πάνω στην πλατεία μπροστά από το Ηρώο, μια θεότρελη παράσταση κλόουν με μαγικά, ζογκλερικά παιχνίδια και πολλές εκπλήξεις.


  2)   ΚΑΡΝΑΒΑΛΟΣ – ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ :
 Ο φετινός μας βασιλιάς Καρνάβαλος είναι μια γνωστή φυσιογνωμία σε όλους. Ο απλός άνθρωπος του λαού, ο Καραγκιόζης, Βασιλιάς Καρνάβαλος στις Κροκεές. Και ο καθένας έχει το δικαίωμα να ταυτίσει τον Βασιλιά με οποιονδήποτε Καραγκιόζη έχει γνωρίσει στην ζωή του.

Πεζοπόρο 2:    Χορεύτριες  Ευρωπαϊκών χορών ακολουθούν και δίνουν άλλη νότα στο φετινό Καρναβάλι Κροκεών. Είναι η Σχολή Μοντέρνου Χορού – Zumba και Oriental υπό την αιγίδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Βασιλακίου. Ευχαριστούμε πολύ τα παιδιά και την δασκάλα τους Τράκα Διονυσία.




   3)      ΠΑΙΔΙΚΟ – ΧΤΑΠΟΔΙ:

Το Καρναβάλι είναι η γιορτή των παιδιών. Οι μικροί μας φίλοι έχουν κάθε χρόνο την δική τους ιδιαίτερη θέση στην παρέλασή μας. Φέτος , ο ήρωας που αφιερώνεται στα παιδιά έρχεται από τα βάθη της θάλασσας. Ένα χταπόδι λοιπόν πλαισιωμένο από χαμογελαστά προσωπάκια.

Πεζοπόρο 3:   2ο Δημοτικό – 3ο Νηπιαγωγείο Σκάλας: Χρώματα, χαρούμενα πρόσωπα και κέφι…. Πολύ κέφι!!!!

   4)      ΚΟΥΒΑΛΗΤΕΣ – ΤΡΑΠΕΖΑ – ΕΦΟΡΙΑ :

Ένας  κακομοίρης Έλληνας κρεμασμένος ανάποδα, ο οποίος οδηγείται στην πυρά. Η Τράπεζα και η Εφορία φροντίζουν να μεταφερθεί πως αλλιώς;;;;; κουβαλώντας τον. Πόσοι άραγε δεν έχουν έρθει σε αυτήν την θέση…. Και πόσοι θα έρθουν ακόμα….

Πεζοπόρο 4:   Μια ομάδα από την μακρινή Ανατολή… Μια ομάδα από γκέισες που αλλού; Στο Καρναβάλι Κροκεών!!!!

Πεζοπόρο 5Κοιτάξτε τι έπαθε αυτός ο άνθρωπος!!!! Είναι Μεξικάνος, ήθελε να μπει στην Αμερική αλλά του απαγόρευσαν την είσοδο… Και τι να κάνει; Βρέθηκε εδώ….

    5)      ΑΝΟΙΞΗ – ΠΗΓΑΣΟΣ:

Μορφή από την Ελληνική Μυθολογία, το φτερωτό άλογο του Περσέα, ο Πήγασος φέρνει στην πλάτη του την Άνοιξη. Η πιο όμορφη εποχή του έτους φτάνει πάνω σε μια από τις πιο όμορφες  μυθολογικές οντότητες.

Πεζοπόρο 6:    Όμορφες παρουσίες, γεμάτες χρώματα και αρώματα. Γλάστρες και όμορφα λουλούδια μεταφέρουν την ομορφιά της φύσης.

Πεζοπόρο 7:   Ένα κοτέτσι ακολουθεί με κότες γεμάτες κέφι για χορό και δηλώσεις του τύπου : « Πάω με τις κότες για ύπνο»….

   6) ΔΑΣΚΑΛΑ ΜΕ ΤΑ ΧΡΥΣΑ ΜΑΛΛΙΑ 

Η δική μας δασκάλα, στο Καρναβάλι μας, δεν έχει καμία σχέση με την ομορφιά και την καλοσύνη της Αλίκης Βουγιουκλάκη στην ταινία με τον ομώνυμο τίτλο. Και η δική μας δασκάλα είναι ιδιαίτερα αυστηρή με τον μαθητή της Αλέξη!!!!!

Πεζοπόρο 8:   Μια ομάδα έτοιμη να ξεχυθεί στις παραλίες είπε να περάσει από το Καρναβάλι Κροκεών.


Πεζοπόρο 9Ακολουθεί η αγροτική πολιτική της Ευρώπης.

   7)      ΛΑΙΜΗΤΟΜΟΣ :
Και κάπως έτσι μπορεί να καταλήξει ένα συζυγικό καβγαδάκι  μετά από την έξοδο του συζύγου με τους φίλους του. Στην λαιμητόμο!!!!!

Πεζοπόρο 10: Οι παλιοί πραματευτάδες ανήκουν πια στο παρελθόν… Υπάρχει όμως και ένας που έχει ξεχαστεί και είπε να κάνει μια βόλτα στο Καρναβάλι Κροκεών…. Μάθε τέχνη κι έστηνε έλεγε ο σοφός λαός και όπως πάντα είχε δίκιο. Πάμε σαν άλλοτε θα πω εγώ και σας παρουσιάζω μια ομάδα επαγγελμάτων που τείνουν να εκλείψουν.

   8)      ΔΑΚΟΣ :
Και επειδή φέτος τα φυτοφάρμακα που χρησιμοποιήθηκαν για να καταπολεμήσουν τον εχθρό της ελιάς ήταν για κλάματα, η Δ/νση Γεωργίας για να προλάβει το κακό του χρόνου είπε να προσφέρει στους αγρότες πυρομαχικά…. Έτσι ο αγρότης μπορεί πια να πυροβολήσει τον δάκο….

Πεζοπόρο 11:   Ακολουθούν οι τρελοί πολιτικοί της Ελλάδας…

Πεζοπόρο 12:  Και να ένα ζευγάρι που φέρνει μια προσφορά…. Στα τρία μνημόνια το επόμενο είναι δώρο….Τα λόγια είναι περιττά!!!!

9 9)      ΤΣΙΠΡΑΣ – ΓΡΙΑ :
Και ανακοινώθηκε ότι οι ηλικιωμένοι θα πάρουν ένα επίδομα περίπου 300 Ε. Και ανακουφίστηκαν λίγο γιατί ήταν και αυτό ένα βοήθημα. Που να ήξεραν όμως πως θα πλήρωναν σε είδος  αργά ή γρήγορα…..

Πεζοπόρο 13 Ακολουθεί ένας συνταξιούχος των 300  Ε, με συνοδεία τα απαραίτητα….

    10)  ΑΓΓΕΛΟΙ – ΔΑΙΜΟΝΕΣ :

Ζούμε σε μία χώρα που τα έχει όλα….  Κόλαση αλλά και Παράδεισος η Ελλάδα μας… Ο καθένας διαλέγει την όψη που θέλει….  Άγγελοι και Δαίμονες…. Η γνωστή πια παρέα του Παναγιώτη Μηνακάκη από την Σπάρτη κάθε χρόνο και μεγαλύτερη, είναι και φέτος κοντά μας,  με κέφι,  και διάθεση για πολύ χορό.  Ευχαριστούμε την τεράστια παρέα από την Σπάρτη . Ευχαριστούμε πολύ Παναγιώτη και Μαίρη για όλα!!!!!

   11)  SUPER   ΗΡΩΕΣ:
Αποφάσισαν οι SUPER ήρωες να σώσουν την πατρίδα μας…. Έτσι πήραν έναν πύραυλο της Εταιρίας TRUMP και είναι εδώ…. Στο Καρναβάλι Κροκεών…. Υποδεχθείτε λοιπόν τους SUPER ήρωες….

   12)  ΙΝΔΙΑΝΟΙ :
 Περιγράφοντας το νέο ασφαλιστικό σύστημα κάποιος  θα μπορούσε να πει το εξής …. Είναι σαν να χορεύεις με λύκους… Χορεύοντας με τους λύκους λοιπόν …. 

Λένε πως το τέλος ενός παραμυθιού αποτελεί την αρχή ενός άλλου!!! Ραντεβού λοιπόν για το επόμενο μας παραμύθι!!!
Βασικός συντελεστής της καλλιτεχνικής επιμέλειας και ενεργό μέλος της παρέλασης των αρμάτων, η Κροκεάτισα Μαρία Γεωργίτσου   γράφει χαρακτηριστικά:
Λοιπoooόν……. Άλλο ένα καρναβάλι έλαβε τέλος. 

Το 56ο Καρναβάλι Κροκεών έμεινε στην ιστορία ως το πιο επιτυχημένο Καρναβάλι των τελευταίων ετών. Αυτό είναι αποτέλεσμα πολλών παραγόντων και ήρθε η ώρα να ευχαριστήσω κάποιους ανθρώπους που πραγματικά συνέβαλαν καθοριστικά σε αυτό το αποτέλεσμα. 

ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ οι οποίοι ξεπέρασαν τον εαυτό τους σε έμπνευση αλλά και δυναμισμό καθώς είχαν να παλέψουν με το τσουχτερό κρύο του φωτεινού χειμώνα.
ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΦΙΛΩΝ ΚΑΡΝΑΒΑΛΟΥ ΚΡΟΚΕΩΝ που συμμετείχαν ενεργά και οργάνωσαν το Καρναβάλι Κροκεών 2017 όσο καλύτερα μπορούσαν. Με τα εύκολα και τα δύσκολα καταφέραμε πολύ περισσότερα από όσα περιμέναμε!
ΤΟΥΣ ΧΟΡΗΓΟΥΣ ΚΑΡΝΑΒΑΛΟΥ ΚΡΟΚΕΩΝ, κρατικούς και μη, μεγάλους και μικρούς, εσωτερικούς και εξωτερικούς, που παρά τις δυσκολίες των καιρών έβαλαν «πλάτη» για τη συνέχεια αυτού του υπέροχου θεσμού!
ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΜΜΕ: FLY FM, Δημοτική Αγορά της Λακωνίας, Krokeai.gr, Krokees.gr και Κροκεάτικα Νέα, που πρόβαλλαν το Καρναβάλι αλλά και πτυχές των Κροκεάτικων γλεντιών κατά τη διάρκεια των γιορτών.
Το STAR.GR, TIMELINK.GR, STAR WEB TV, τη Σοφία Μανωλάκου και την Χρυσαυγή Ατσιδάκου για την προσφορά τους στην πανελλήνια διαφήμιση του Καρναβάλου Κροκεών.
ΤΙΣ ΓΡΑΦΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ ΜΗΝΑΚΑΚΗ & ειδικότερα τον Παναγιώτη Μηνακάκη για την εκτύπωση της αφίσας, την παραγωγή του video clip αλλά & όλους όσους συμμετείχαν σε αυτό. Ακόμα θα μου επιτρέψτε να τον ευχαριστήσω για την υπομονή του στις απαιτήσεις μου για το Καρναβάλι! <3 
Τους δημιουργούς του τραγουδιού που συνόδευσε το Καρναβάλι Κροκεών 2017.
Τους επαγγελματίες εκείνους που βοήθησαν πρακτικά το Καρναβάλι αλλά και εξυπηρέτησαν με τον καλύτερο τρόπο τους χιλιάδες θεατές του.
Το γυναικείο δυναμικό που κατάφερε να προωθήσει το λαχείο του Καρναβάλου και όποιες άλλες εκκρεμότητες. Είσαστε υπέροχες!
Όλους όσους συμμετείχαν ως Καρναβαλιστές αλλά και όλους όσους ήρθατε να απολαύστε το ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΚΡΟΚΕΩΝ 2017

Τέλος, εδώ, μέσα από την ομάδα, θέλω να ευχαριστήσω όλους εσάς γιατί ήσασταν ένα υπέροχο και δυναμικό κοινό, με κέφι και αστείρευτη καρναβαλική διάθεση.
 Εύχομαι υγεία, αγάπη και πολλά χαμόγελα σε όλους σας! 

Ραντεβού 18/2/2018

Καρναβάλι Κροκεών … για ΠΑΝΤΑ!

Σχόλια